ضرورت مهارت مدیریت هیجانها : زمانی که هیجانات به شکل کنترل نشده ابزار شوند، نه تنها از کارکرد زیستی و اجتماعی برخوردار نیستند، بلکه آسیب زننده هم میگردند.
به عنوان مثال خشم شدید و کنترل نشده منجر به شکسته شدن حلقه ارتباطات بین فردی و ایجاد لکنت زبان شده و به شبکه حمایت اجتماعی افراد آسیب میرساند.
غم و ناراحتی نیز از دیگر هیجاناتی است که در صورت عدم کنترل و مزمن شدن، به تدریج اطرافیان را طرد کرده و فرد افسرده را تنها و منزوی میسازد.
عدم مدیریت صحیح هیجانات علاوه بر آنکه روابط اجتماعی افراد را تحت تأثیر قرار میدهد، میتواند سلامت جسمی و روانی ایشان را نیز مختل ساخته و به شکل گیری رفتارهای نابهنجار یا اختلالهای روانی در آنها بینجامد؛ برای مثال هیجان ترس که به نوبه خود نقش کارکردی برای بقای انسان دارد، در صورتی که به خوبی مدیریت نشود میتواند راه انداز بسیاری از بیماریهای روان رنجوری به ویژه اختلالات اضطرابی باشد.
اغلب بیماریهای روانتنی که نشانههای جسمی و پزشکی با خود به همراه دارند (مثل اختلالات گوارشی، سردردهای تنشی، فشار خون،لکنت زبان ، آسم و ...) نیز با الگوهای کنترل نشده هیجاناتی مثل خشم و اضطراب رابطه دارند.
به عبارت دیگر این بیماریها در افرادی که از مهارت مدیریت هیجانات برخوردار نیستند، بسیار شایعتر از کسانی است که میتوانند به خوبی هیجاناتشان را مهار نمایند. تحقیقات نشان داده است که کسانی که تجربه هیجانات ناگوار مثل اضطراب، خشم، غم و ... دارند، در صورتی که نتوانند به خوبی با این حالتهای هیجانی کنار بیایند، خیلی بیشتر از سایرین دچار بیماریهای جسمی میگردند و زودتر از موعد مقرر میمیرند.
مهارت مدیریت هیجان به شما کمک میکند تا بتوانید هیجانهای منفی خود را شناسایی و کنترل نمایید، و درمان اختلالات و درمان لکنت زبان را مدیریت کنید نه اینکه هیجانها بر شما حاکم بوده و رفتار شما را رقم بزنند.
برای مثال وقتی در حال تجربه هیجان ناخوشایند غمگینی هستید، میتوانید با استفاده از مهارت مدیریت هیجان گامهایی را بردارید تا به احساس شادی دست یابید.
به عبارت دیگر به جای اینکه احساس غمگینی شما را تحت تأثیر قرار داده و به کارهایی را دارد که آثار مخربی بدنبال داشته باشد، با مدیریت صحیح آن قادر خواهید بود تا از آسیب به خود و یا دیگران جلوگیری نمایید.
دکتر علیرضا جزایری و سیدعلی سینا رحیمی
مرکز توانمند سازی ذهن در زمینه ی خدمت مشــــاوره و روانشــــناختی به عنـــوان ( مرکز درمان لکنت زبان ) تأســــیس گردید . در این مرکز از تمامی متدهای روانشناسی جهت درمان لکنت زبان استفاده می شود.
آدرس : تهران، بالاتر از میرداماد، خیابان آفریقا، نبش کوچه آناهیتا، ساختمان پزشکان آناهیتا، پلاک 182، واحد 14، طبقه 4
تلفن تماس در ساعات اداری: 88193960و 88190733
تلفن تماس در ساعات غیراداری 09120576846 :
با کارشناس های ما از طریق راه های زیر در ارتباط باشید
تهران خیابان آفریقا، بالاتر از میرداماد، نبش کوچه آناهیتا، ساختمان پزشکان آناهیتا، پلاک 182، طبقه4، واحد 14